skip to Main Content
Consento взе участие в дискусията „Иновации в името на нашето здраве“, Пловдив

Consento взе участие в дискусията „Иновации в името на нашето здраве“, Пловдив

На 03.10.2019 г в Пловдив се проведе дискусия на тема „Иновации в името на нашето здраве“,  която събра водещи медицински специалисти в зала „Тракия“ на хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“ от 10 ч. по инициатива на в. Марица.

На срещата бяха представени иновации, които в значителна степен променят начина и качеството на живот на пациентите. Сред тях са персонализираното 3D принтиране, революционна технология, която помага успешно да бъдат създадени нови терапии срещу рака. Присъстващите бяха запознати и с още едно върхово лечение при напреднал карцином на яйчниците по метода ХАЙПЕК. Участниците видяха и най-съвременните постижения за проследяване на диабета при възрастни и деца. 

Мира Ганова, изпълнителен директор на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването, презентира възможностите на сектора чрез идеята на дигитална екосистема.

Като част от този панел в дискусията д-р Бранимир Радуилов представи резултатите от European Health Consumer Index 2019 г, стремителното изкачване на предни позиции на Сърбия и Северна Македония, благодарение на въвеждането на електронна система за запазване на часове за преглед и възможностите на Consento в сферата на дигитализиране на здравеопазването чрез иновации като телемедицина, електронно здравно досие, запазване на час онлайн и през специализиран медицински кол център и други инструменти, които подобряват комуникацията между лекар и пациент и превръщат пациента в активен участник в грижата за собственото му здраве.

Презентацията на д-р Радуилов можете да видите по-долу.

Back To Top