skip to Main Content

Една от услугите, които предлагаме на потребителите, регистрирани в Consento е Електронно здравно досие. Благодарение на тази услуга имате достъп до Вашата медицинска документация и тази на Вашите деца от всяка точка на света, по всяко време.  

За да ползвате услугата е необходимо да изпълните следните стъпки:

Стъпка 1 - Регистрация

Ако влизате за пръв път в Consento и нямате регистрация при нас, то като първа стъпка, трябва да си създадете такава. Натискате линка Нов потребител?, който ще ви отведе към формата за регистрация. 

Ако пък вече имате създаден профил, трябва да се логнете в него с е-мейла, с който сте се регистрирали и с избраната от вас парола.

Това е формата за регистрация на потребители.

Моля попълвайте актуален е-мейл и телефон, защото на е-мейла ще получавате всички нотификации от системата, а телефонът служи като идентификатор, когато правите телефонна консултация.

Ако се обаждате от друг телефонен номер, различен от регистрирания във вашия профил, телефонната ни централа няма да ви разпознае и ще получите съобщение „Вие нямате ригстрация в Consento или профилът ви все още не е активиран“.

При коректно попълнена форма на посочения от Вас е-мейл за регистрация ще получите  потвърждение за регистрацията и линк, през който можете да активирате Вашия профил и да въведете желана от Вас парола, с която да ползвате Consento.

Без първоначалната активация през този линк няма да можете да влезете във Вашия профил. Затова е важно при регистрацията си да посочите актуален е-мейл, който използвате редовно. 

В случай, че не получите потвърдителен е-мейл до 10 минути след попълването на регистрационната форма, моля проверете Спам папката на Вашата електронна поща или се свържете с нас за съдействие през секцията Контакти

 

Стъпка 2 - Разглеждане на здравното досие

Ако вече сте били на преглед в някое от медицинските дружества, които ползват услугата Електронно здравно досие на Консенто, във Вашия профил вероятно вече присъстват някои от следните сканирани документи:

  • амбулаторен лист от преглед
  • резултат от лабораторно изследване
  • етапна епикриза от престой в стационар

Разглеждането на тези документи става през секцията „Здравно досие“ през бутона „Към досие“.

От падащото меню за избор на пациент можете да зареждате електронното здравно досие за себе си или за детето си / децата си.

От падащото меню години можете да филтрирате в коя година е търсеният от Вас документ.

От филтъра „Категории“ можете да променяте какъв тип документи  да се визуализират (Прегледи, Изследвания и т.н.) .

За писмените консултации можете да прегледате съдържанието им с бутона „Виж“, а всички сканирани документи директно се свалят на Вашия компютър или телефон във формат pdf, който можете да разгледате или отпечатате на принтер.

Имате опция да качите медицински документи, снимани от Вас или които имате във формат jpeg или pdf, с максимален размер до 10 МВ. Това става през бутона „Качи файл“ над филтъра за избор на пациент. 

В тази страница трябва да изберете името на пациента, за когото качвате файл и с бутона  „Избери файл“ да активирате допълнителен прозорец за намиране на файла от вашия лаптоп, таблет или телефон. 

На екрана се изписва името на Вашия файл и се появява бутон „Качи“, с който запазвате файла към Вашия профил или го отказвате с клик върху линка „Изчисти“.

Получвате съобщение за успешно запазване на файла, след което той се появява в общия списък с документи, както и в категория „Други“.

 

Back To Top