skip to Main Content

За да проведете писмена, телефонна или видео консултация в Consento вие се нуждаете от т.нар. кредити. С кредити можете да се сдобиете по един от следните начини:

  • Купувате си, като заплащате за тях през профила си в еРау, на каса на EasyPay, на банкомат или през виртуалния ПОС терминал на Борика с дебитна или кредитна карта
  • Активирате промо код, който сте получили в Първа детска консултативна клиника или МКЦ „Моят лекар“ след проведен преглед
  • Всеки новорегистриран потребител в Consento също получава еднократно определен брой бонус кредити

Тук ще ви запознаем с купуването на кредити в Consento в няколко лесни стъпки.

Стъпка 1 – Посещение на секцията „Портфейл“ и избор на услугата „Купете кредити“

Това е началната страница за всеки потребител на Consento . Оттук можете да започнете консултация, да видите отговорените вече консултации, да купите кредити и да активирате промо код, който добавя бонус кредити към вашия профил.

За да купите кредити, посетете секцията „Моят портфейл“

В тази секция можете да Купите кредити и да видите история на движението на кредитите във Вашия профил (закупени кредити, получени бонус кредити, похарчени кредити).

За да добавите кредити към Вашия профил, натиснете бутона „Купете кредити“.

 

Стъпка 2 – Избор на брой кредити

 

Следващият екран ви дава възможност да си изберете количеството кредити, които са ви необходими. Преди да направите своя избор е хубаво да се информирате предварително колко кредита са ви необходими за типа консултация и за конкретния лекар, с когото искате да се консултирате.

На предходната страница бяха показани кредитите за писмена и телефонна консултация с дежурен лекар – 12 кредита. Ако сте избрали друг лекар, за неговите консултации също е посочена цена за всеки тип консултация и спрямо експертността (броя специалности) на този лекар.

Ако сте решили например, че искате да направите писмена консултация с дежурен лекар, ще са ви необходими 12 кредита, така че избирате опцията 10 или 20 кредита, в зависимост от това, колко кредита има налични в момента във вашия профил. 

Ако ви е необходима фактура, например за вашия здравен фонд, може да маркирате опцията „Искам фактура“.

За да преминете към следващата стъпка е необходимо да натиснете бутона „Плати“.

Стъпка 3 – Потвърждение на поръчка

На тази стъпка ще видите обобщена информация за броя кредити, които поръчвате и тяхната обща цена. Необходимо е да натиснете бутона „Плати“, за да продължите напред.

Стъпка 4 – Избор на метод за плащане

На тази стъпка следва да изберете кой от методите за плащане предпочитате. Вариантите са:

  • 1. плащане през профил, който вече имате в ePay.bg
  • 2. плащане на каса на EasyPay
  • 3 .плащане на банкомат
  • 4. плащане през виртуален ПОС теримнал на Борика с дебитна или кредитна карта

 

Вариант 1 – Плащане през профил, който вече имате в ePay.bg

Този метод е за потребители, които вече са регистрирани в ePay.bg и са свикнали да работят с тяхната платформа за онлайн плащания. Ако имате желание да станете техен потребител, можете да го направите през линка „Нова регистрация“ под бутона „Вход в ePay.bg“

Варинт 2 – Плащане на каса на EasyPay

Този метод е удобен за потребители, които са свикнали да плащат битовите си задължения на касите на EasyPay.

За да платите по този начин е необходимо да си запишете кодът за плащане, който ви е показан горе вдясно и да посетите каса на EasyPay в указания краен срок за плащане с този код. На касата просто трябва да кажете кода за плащане и след като платите вашите кредити ще бъдат добавени към вашия профил.

Не е необходимо да правите нищо допълнително в Consento. За ваше удобство е показана карта на града, в който живеете и наличните каси на EasyPay за извършване на плащане.

Вариант 3 – Плащане през банкомат

Ако на удобно за вас място има банкомат с опция В-pay можете да изберете тази опция за плащане.

Отново трябва да си запишете кода за плащане, кода на търговеца и да следвате инструкциите от екрана.

При успешно плащане вашите кредити директно се добавят към вашия профил и не е необходимо да правите нищо допълнително в Consento.

Списък с банкоматите, които предлагат услугата B-pay, по градове можете да намерите тук https://goo.gl/NpMnB.

Вариант 4 – Плащане през виртуален ПОС терминал на Борика с кредитна или дебитна карта

Избирайки тази опция в две стъпки трябва да потвърдите, че искате да платите с карта като натиснете бутона „Плащане с карта“, след което да въведете данните за вашата карта.

Тази информация се обработва от Борика и не се пази в платформата на Consento!

Ако вашата карта изисква 3D Secure код, може да се наложи първо да се свържете с вашата банка, за да активирате този код.

 

Back To Top