Специалност:

  • Педиатрия
  • Детска пулмология
  • Интензивна терапия

Образованиe:

Д-р Кая Памукова е завършила Медицински Университет–София през 1989 г. Започва професионалната си кариера като ординатор в Детско отделение на Районната болница в Ботевград.

Д-р Памукова има придобита специалност по детски болести от 1995 г. и по детска пулмология от 2012 г.

Професионален път:

От 1995 г. Д-р Памукова става част от екипа на Клиниката по детски болести и детска кардиология – Интензивен сектор на III –та Градска болница, от 2001 г. – Национална кардиологична болница, където работи дълги години. Понастоящем е  част от екипа на Детска коремна хирургия „ Пирогов“, където работи като педиатър – консултант.

Д-р Кая Памукова има опит в провеждането на клинични проучвания фаза III при болни с астма и бронхо-пулмонална дисплазия.

Като лекар с дългогодишен опит в областта на педиатрията и интензивната терапия д-р Памукова е много ценен кадър на Първа детска консултативна клиника. Тя е част от екипа на клиниката от самото начало.

Научни интереси:

Професионалните интереси на д-р Памукова са в областта на: интензивната терапия, реанимацията на деца с дихателна недостатъчност, бронхо-пулмоналната дисплазия,  заболяването тромбофилия.